Gunakan MimeTex/LaTex untuk menulis simbol dan persamaan matematika.

Welcome to Forum Sains Indonesia. Please login or sign up.

Juni 26, 2022, 09:49:25 AM

Login with username, password and session length

Topik Baru

Artikel Sains

Anggota
  • Total Anggota: 26,754
  • Latest: sainsftw
Stats
  • Total Tulisan: 139,632
  • Total Topik: 10,389
  • Online today: 62
  • Online ever: 441
  • (Desember 17, 2011, 09:48:51 AM)
Pengguna Online
Users: 0
Guests: 42
Total: 42

Aku Cinta ForSa

ForSa on FB ForSa on Twitter

Carl Sagan : Life and love in the Marijuana

Dimulai oleh reborn, Maret 28, 2007, 10:51:07 AM

« sebelumnya - berikutnya »

0 Anggota dan 1 Pengunjung sedang melihat topik ini.

reborn

Carl Sagan adalah seorang astronomer dan science writer yang terkenal lewat bukunya "[pranala luar disembunyikan, sila masuk atau daftar.]" di samping 600 karya ilmiah yang pernah dibuatnya. Seorang konsultan dan penasehat NASA pada awal tahun 1950an, berperan dalam peluncuran Apollo ke bulan, ekspedisi Mariner, Viking, Voyager, dan Galileo. Sagan berhasil memecahkan misteri temperatur tinggi di Venus , windblown dust di Mars, dan cincin merah Titan.

Carl Sagan adalah sainser (istilah baru :P) yang berhasil memperkenalkan sains dan astronomi ke masyarakat umum lewat serial TV yang dipandunya "Cosmos" pada tahun 1980 yang disaksikan sekitar 600 juta orang di 60 negara.

Dia juga seorang pengajar, pelopor [pranala luar disembunyikan, sila masuk atau daftar.], pendiri [pranala luar disembunyikan, sila masuk atau daftar.], dan salah satu pendiri Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI). Lahir pada tanggal 9 November 1934 di Brooklyn, New York dan meninggal pada tanggal 20 Desember 1996 di Seattle, Washington akibat pneumonia setelah dua tahun menderita myelodysplasia.

Sesuai judul, Carl Sagan juga ternyata into the pot  :o Di bawah ini artikel dari [pranala luar disembunyikan, sila masuk atau daftar.].



Carl Sagan: toking astronomer
by Dana Larsen

The late astronomer and popular science writer Carl Sagan has been revealed to have been an ardent marijuana smoker. An upcoming biography titled Carl Sagan: A Life, reveals that Sagan's best friend for 30 years was Dr Lester Grinspoon, Harvard psychiatrist and outspoken pro-pot advocate.

In his 1977 book The Dragons of Eden, Sagan discusses the pygmies, for whom marijuana is their only cultivated crop. He wrote that "it would be wryly interesting if in human history the cultivation of marijuana led generally to the invention of agriculture, and thereby to civilization."

In an anonymous essay he wrote for Grinspoon's book Marihuana Reconsidered Sagan explained that he first tried pot around 1961, "a time of awakening of my social consciousness and amiability."

In the essay he describes a wide variety of experiences and observations he had under the influence of pot. He explains that marijuana increased his appreciation and understanding of art and music, as well as his sensitivity to tastes, aromas, and sexual pleasure. He also describes how marijuana led to insights "on a wide range of social, political, philosophical and human biological topics."

"There is a myth about such highs," wrote Sagan, "that the user has an illusion of great insight, but it does not survive scrutiny in the morning. I am convinced that this is an error, and that the devastating insights achieved when high are real insights; the main problem is putting those insights in a form acceptable to the quite different self that we are when we're down the next day. Some of the hardest work I've ever done has been to put such insights down on tape or in writing.

"I am convinced that there are genuine and valid levels of perception available with cannabis (and probably with other drugs) which are, through the defects of our society and our educational system, un-available to us without such drugs."

Ann Druyan, Sagan's former wife, is a director of the National Organization for the Reform of Marijuana Laws. Sagan died of pneumonia in 1996. He was 62.

krigjsman

bos gosipnya sagan tuh temen homonya hawking ya? bener gak tuh..... gosip, gosip, gosip

reborn

Halah, gosip lagi ;D ... emang hawkings homo gitu?? Info eh gosip darimana ini?

Kesian amat Carl Sagan, dah digosipin demen cannabis sekarang homo??? ;D

Blaise

Maaf nih om reborn punya e-booknya carl sagan yg judulnya cosmos ga

noe88

saya punya carl sagan cosmos tapi yang english version..klo mau bisa saya kirimin vie email?? ^^

Blaise

Kutip dari: noe88 pada November 29, 2014, 07:22:45 PM
saya punya carl sagan cosmos tapi yang english version..klo mau bisa saya kirimin vie email?? ^^

Boleh tuh, kirim aja oke

mhyworld

once we have eternity, everything else can wait