Forum > Fisika

Top Ten Physicists in History and Top Ten Great Unsolved Problems in Physics

(1/11) > >>

reborn:
Info aja, mana tau Top Ten Great Unsolved Problems in Physics malah solved di sini  ::)

Okay, ada usul yang menarik nehh, kita bakal bahas Top Ten Great Unsolved Problems in Physics. Masing-masing topik akan dibahas di thread yang terpisah. Untuk liat pembahasannya udah sejauh mana, silahkan aja klik topik tersebut.

Dipersilakan bagi siapa saja untuk ikut dalam pembahasannya. Reply di thread yang sudah berjalan atau buat thread baru kalau belum ada.

Thanks all,

Forum Sains


The Top Physicists in History, and Ten Great Unsolved Problems in Physics.


THE TOP PHYSICISTS IN HISTORY :

1. Albert Einstein
    Diskusi : The World As I See It -An Essay by Einstein
2. Isaac Newton
3. James Clerk Maxwell
4. Niels Bohr
5. Werner Heisenberg
6. Galileo Galilei
7. Richard Feynman
   Diskusi : Surely You're Joking, Mr. Feynman!
8. Paul Dirac
9. Erwin Schrodinger
10. Ernest Rutherford

(according to a poll of scientists conducted by Physics World magazine)

Other highlights of Physics World's millennium canvas: the most important physics discoveries are Einstein's relativity theories, Newton's mechanics, and quantum mechanics. Most physicists polled (70%) said that if they had to do it all over again, they would choose to study physics once more. Most do not believe that progress in constructing unified field theories spells the end of physics.



Ten great unsolved problems in physics:

Plasma physicists actively study and may help alleviate a fifth (climate change).

1. Quantum Gravity
    Diskusi : Quantum Gravity
2. understanding the nucleus
3. fusion energy
4. climate change
    Diskusi : Pemanasan Global akan menghancurkan dunia
5. turbulence
6. glassy materials
7. high-temperature superconductivity
8. solar magnetism
9. complexity
10. consciousness

December issue of Physics World, published by the Institute of Physics, the British professional organization of physicists celebrating its 125th anniversary this year.

advisor:

--- Kutip dari: Admin pada November 24, 2006, 03:46:24 PM ---Info aja, mana tau Top Ten Great Unsolved Problems in Physics malah solved di sini  ::)


The Top Physicists in History, and Ten Great Unsolved Problems in Physics.

Plasma physicists actively study the four highlighted problem below, and may help alleviate a fifth (climate change).


THE TOP PHYSICISTS IN HISTORY :

1. Albert Einstein
2. Isaac Newton
3. James Clerk Maxwell
4. Niels Bohr
5. Werner Heisenberg
6. Galileo Galilei
7. Richard Feynman
8. Paul Dirac
9. Erwin Schrodinger
10. Ernest Rutherford

(according to a poll of scientists conducted by Physics World magazine)

Other highlights of Physics World's millennium canvas: the most important physics discoveries are Einstein's relativity theories, Newton's mechanics, and quantum mechanics. Most physicists polled (70%) said that if they had to do it all over again, they would choose to study physics once more. Most do not believe that progress in constructing unified field theories spells the end of physics.



Ten great unsolved problems in physics:

1. quantum gravity
2. understanding the nucleus
3. fusion energy
4. climate change
5. turbulence
6. glassy materials
7. high-temperature superconductivity
8. solar magnetism
9. complexity
10. consciousness

December issue of Physics World, published by the Institute of Physics, the British professional organization of physicists celebrating its 125th anniversary this year.

--- Akhir Kutipan ---

Ten great unsolved problems in physics

yang terakhir "consciousness" itu maksudnya apa yahh?

sandoko:
arrrgh!!!kok richard feynman jadi no.6!!!!!!tunggu pembalasan feynman!!!!!!!



ngomong2 ada yang mo buat tutorial boeat kesepuluh great unsolved di atas??

reborn:

--- Kutip dari: sandoko pada November 27, 2006, 01:15:35 AM ---arrrgh!!!kok richard feynman jadi no.6!!!!!!tunggu pembalasan feynman!!!!!!!



ngomong2 ada yang mo buat tutorial boeat kesepuluh great unsolved di atas??

--- Akhir Kutipan ---

mungkin karena feynman kebanyakan nongkrong di bar ngebir... ato karena feynman kebanyakan ngasih puzzle ke temen2nya ;D


tutorial buat kesepuluh top ten great unsolved problems in physics? Wew.... nice idea tuh bro... patut dilakukan... mo nyumbang yang mana? :D:D

arie_ds:
Lho, climate change ternyata masuk unsolved matter yah?  ???

Berarti yang di tivi2 itu tentang perubahan cuaca, meteorologi gmanapun canggihnya agak ngibul juga dong?

Mungkin ada yang tahu, letak unsolved mysterynya climate change itu?

Navigasi

[0] Indeks Pesan

[#] Halaman berikutnya

Ke versi lengkap